woensdag 2 november 2016

We zijn los!

Hoi,

Het is zover....na er weer maanden naar te hebben uitgekeken..is het vandaag de dag waarop we onze koffers in mogen pakken en af kunnen gaan reizen naar Dusseldorf. De afgelopen maanden hebben we het erg druk gehad met de verkoop van ons huis en de aankoop van het appartement in het centrum van Assen. Het heeft wat stress gekost..en veel zaken zijn goed maar ook mis gegaan, de ingewijden weten wel wat!. En we zijn er dus erg aan vakantie toe!.

Vanmiddag hebben onze dochters Johanna en Marloes ons naar Dusseldorf gebracht. Dusseldorf heeft  onze voorkeur omdat het voor ons snel is aan te rijden en prettiger en overzichtelijker is dan Schiphol. We waren mooi op tijd en hebben ingecheckt bij het Relexa Hotel. Gelijk maar een taxi geregeld voor de ochtend, we zitten enige kilometers van het vliegveld af en dat gaan we maar niet lopen. We zijn wezen eten bij Bambus Garten , dat hadden we al een keer eerder gedaan en dat was wederom prima. De hele toko zat vol en dat voor een maandagavond. Zegt genoeg. Aansluitend afscheid genomen van de meiden en wij hebben daarna nog een afzakkertje in de hotelkamer genomen.

Dinsdag 1 november 2016.
We hebben ondanks dat er niets was aan te merken op de kamer en het bed, toch niet al te best geslapen. Zal wel de spanning wezen. Onze taxi stond al voor te wachten en hij bracht ons naar het vliegveld. De slimmerik koos nog wel ff voor de route via de snelweg, hij had tussendoor gekund maar er moet wel wat verdiend worden. Voor die 15 euro moet je daarover ook maar niet gaan zeuren. Bij de balie van Delta was het nog niet echt druk, van tevoren nog de wat standaard vragen wat we gingen doen etc?. Waren daar zo door en onze koffers kwijt en boardingpassen rijker. Daarna maar door naar de safety check en alle plichtplegingen ondergaan van piepvrij tot aan nog een extra oppervlakte drugsscreening van mijn laptoptas. Hoort er allemaal bij.






De rest is eigenlijk een saai verhaal, vlucht ging op tijd en we zouden een half uur eerder aankomen in Atlanta. Dat was een voordeel ff iets meer speling om de aansluitende vlucht te halen. Het verliep voorspoedig maar het is wel een lange zit ( 9.36 uur). We waren dan ook blij dat we er waren. We waren aansluitend snel door de immigrations heen. We zijn namelijk eerder met onze paspoorten de USA binnen geweest en dus bekend. Alles via een zuil invoeren, printje van ons hoofd wat vraagjes beantwoorden en dat is het. Ook dit jaar ook geen formulier meer voor de douane, die vragen krijg je ook bij de zuil. Klasse. De immigrations officier nam ons printje in ontvangst , kregen onze stempel in het paspoort en we waren binnen. Daarna de koffers halen, meenemen naar de douane waar we na controle van onze papieren gelijk door mochten. De koffers moet je dan weer afgeven voor de connecting flight en daarna mochten we weer door de check 100% controle. Dat duurde wat langer en ze moesten mij weer zonodig fouilleren. Gewoon ondergaan hoort er allemaal bij.

We waren een kwartier voor boarding time op Concourse B waar men al bezig was met de uitleg over de procedure. Gaat allemaal erg op zijn Amerikaans. We moeten natuurlijk wel op tijd. Deze vlucht zou een half uur korter duren dan de twee uur die er voor stond gepland. Ook weer een meevaller die helaas in het vliegtuig achteraf met een half uurtje vertraging niet door ging. Ze haddden een technisch probleempje waarvoor de boordcomputer gereset moest worden. Gelukkig lukte dat en konden we vertrekken. Tis indrukwekkend om te zien hoeveel vliegtuigen er tegelijkertijd in de lucht hangen, opstijgen en landen. Wij stonden nu als vijfde in de rij om te mogen vetrekken. Gaat dus af en aan, Atlanta is daarom ook een van de grootste luchthavens van de wereld. Vlucht verliep voorspoedig en we kwamen op onze normale tijd aan op Miami.



Onze koffers gehaald en naar de carrental. Bij Alamo aan de balie nog de roadside assistence, volle tank en leeg terug geregeld ( geen vragen over de Brit Guide, Mitchel!). In de kelder uit row 6 een auto mogen halen, maar wat er stond vonden wij niet zo mooi...een vierkante jeep Cherokee en een Chevrolet met leren bekleding ( plakt aan je kont) en nog een pick-up was niet zo onze smaak. Even gewacht op iets anders en binnen 5 minuten kwam er een Nissan Roque aanrijden. Mooie auto! Die dus maar genomen. Navi aan het raam gehangen , hotel ingevoerd en binnen 5 minuten op plek. Goede kamer en een goed bed....ff snel wat eten en op tijd erin, best wel moe na zo'n dag. Morgen naar Haines City, de vakantie is begonnen!.


1 opmerking: