maandag 21 november 2016

The Day After......

Hoi, we stonden vanochtend op met bewolking waaruit, hoe verrassend, na korte tijd weer regen begon te vallen. Na gisteren waren we nu extra alert op lekkage en dergelijke. Maar gelukkig dit was weer zo' n normaal buitje. Kort en ff hevig, net zo snel weer gestopt als het begonnen was. Waren we uiteraard blij mee. We zagen dat ze nog een waarschuwing hadden uitgedaan maar na tienen weer hebben ingetrokken. We hebben veel reacties vanuit Nederland gekregen hoe de vlag er nu voor stond. Toch al bijzonder dat het zelfs het acht uur journaal heeft gehaald.




Vandaag is het weer erg drukkend warm en benauwd en dat merken we met name als we de auto weer uit stappen. Vanuit de koelte de wamte weer in...regelmatig beslaat de bril...en een klein eindje lopen zorgt ervoor dat we met een lekke koppakking zitten wat een water komt daar nog uit zeg..... Las in de krant dat het vochtigheidspercentage op 85 / 90 % ligt en dat mag je best wel hoog en uitzonderlijk voor Aruba noemen. De zee is verder aan aan alle kanten erg rustig en waar we normaliter de zee op de kust zien beuken..is het nu een kalm en vlak gebeuren. De wind is weg....en af en toe vernemen we een vleugje ..de windmolens bij Vader Piet stonden er vandaag maar ook gisteren werkloos en stil bij.

Maar goed wat dan te doen vandaag?.....we zijn in de auto gestapt en maar eens gekeken hoe her en der de zaak erbij ligt. Dat viel gelukkig erg mee...nog wel enkele straten afgezet en men is bezig met schoonmaak en opruimwerkzaamheden. Maar merendeel weer goed toegankelijk. Wel moet je attent rijden....het wegdek heeft op sommige plekken veel te verduren gehad. Gaten zitten erin en af en toe er maar wat slalommend erom heen. Auto ziet er ook niet uit...deze een deze dagen maar even ontdoen van het zand.....niet eerder dan dat het meeste water weg is....

We zijn vandaag richting Eagle Beach gereden en daar de boompjes ff weer op de foto gezet. Ook de vuurtoren weer aangedaan. Deze heeft een metamorfose ondergaan en er is dit jaar een andere kap op geplaatst. Ze hebben een replica in Venezuela laten maken en deze erop gezet. Je kunt er nu ook in en er is een tour van maandag t/m zondag voor $ 8 dollar. Je kunt mazzel hebben dat je gelijk meekunt maar anders moet je ff een tijd vastzetten. Het geld wat er voor betaald word gaat terug naar een stichting die het beheer en onderhoud doet ( om restauratie terug te betalen ). Ik denk dat ik er een deze weken er nog wel ff inga, Rita hoeft niet zonodig gaf ze aan.









Verder hebben we vanmiddag nog een broodje gegeten bij de plaza en in Oranjestad nog een Arubaanse nummerplaat gekocht......dit voor onze kleinzoon. Bij de Marina nog ff gekeken naar een boot die wel heel bijzonder lag...speelde onderzeeboot...ook niet de bedoeling zo te zien...en zo zijn we de dag wat doorgekomen...eind van de middag nog even naar Arubaville gereden waar je prachtig kon zitten...met de nadruk op kon....Arubaville is omgedoopt naar Amuse...restaurant geworden.....bar verplaatst en het zitje boven ook verdwenen...zonde...weer een hotspotje weg...we hebben er een biertje gedaan en daarna maar weer op weg naar Noord gegaan. O ja , voor Afra en Dickie de Delifrance is ook niet meer....en zo staan er hier wel meer zaken leeg...









 
 
Bij de Superfood wat broodjes en kipshoarma gehaald en opgebakken....voldoende voor vandaag. Nu ff een douche pakken...verslag afmaken en posten....Rita is tv aan het kijken ( doet het weer) heb verder nog de post van Benzan/Edna en de achterbuurman uit de bus gehaald...bij het weggooien van het vuilnis zag ik dat de klep open stond....post ligt nu te drogen....ja dat kan ook niet zo goed tegen regen. Tot morgen maar weer, Erik & Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten