woensdag 2 november 2016

Van Miami naar Haines City

Hoi, vandaag staat onze reis naar onze eerste villa gepland. We hebben lekker geslapen ,ik iets korter dan Rita, de bedden waren prima. We hadden elk een tweepersoons tot onze beschikking. We hebben vrij rustig aan gedaan en zo tegen tienen maar uitgecheckt en op weg gegaan naar een T-Mobile store.  Elk jaar halen we daar een simkaartje en sluiten een prepaid maandabonnement af. We kunnen nu voor $ 70 onbeperkt naar Europa bellen. Ook heb ik daar nog een bundel voor het internetten bij inzitten, we hebben aansluitend de meiden gebeld en ff gemeld dat we er zijn. Ook hebben we nog de oppas van onze poes Sissy gebeld om te vragen hoe het met ons monster is?. Dat gaat allemaal prima, ze is bij Bonny en Jan in goede handen.

We hebben nadat we het simmetje hadden gehaald nog ff een broodje en een bakje koffie gehaald bij een Cubaans eettentje. Dat broodje was weer over de top...en we hebben er van eentje afscheid genomen er viel niet overheen te springen. Maar goed en voldaan onderweg gegaan naar Haines City. Een ritje van 3.30 uur via de snelste route namelijk een tolweg, de Ronald Reagan Pkway. De tol word met onze auto allemaal automatisch betaald. Deze is gekoppeld aan onze creditcard en middels het kenteken ( toll by plate) word dat geregistreerd. Voordeel is dat je niet hoeft te stoppen en cash moet betalen. Ook kun je nu de sunpass lanes gebruiken. Scheelt tijd.

Onderweg enkele keren er even uit gegaan voor een plas en benenstrek pauze. Ze hebben midden tussen de weg een plaza gemaakt waar je kunt tanken maar ook kunt eten. Uiteraard alles weer giga en veel fastfood. Onderweg nog wel ff een buitje gehad en dat gaat hier met liters tegelijk. Stevig en veel water. Maar ondanks dat verliep de rit prima.




Haines City ligt echt wat buiten de hectiek van Orlando/Kissimmee. Tis erg rustig en landelijk te noemen. Veel boeren, vee en citrus te zien. Villa is prima en groot te noemen. Alles erop en aan. Met de TomTom makkelijk te vinden ( zonder red je het niet). Sleutel met de code uit het kastje gehaald en nog twee huisdieren aangetroffen. Eentje plat op de vloer en eentje in de BBQ , Rita vond het niet zo, ik kon er nog wel om lachen!.



 
 



We hebben een lijstje gemaakt van de spullen welke er moesten komen en dat hebben we bij de Walmart gehaald. Wat is dat toch een mooie winkel niet normaal meer. Van levensmiddelen tot aan bijna een auto ...alles kun je er krijgen. We hebben onze ogen weer uitgekeken.








Aansluitend nog even wezen eten bij Golden Coral. Een buffetrestaurant alles voor een redelijke goedkope prijs, all you can eat. Kwaliteit was prima maar door de prijs wel een breed publiek van verscheidene pluimage.

Morgen moeten we maar ff zien wat we gaan doen, tijd aan onszelf. Eerst maar eens zien of we het matras van de masterbedroom wat kunnen bewerken. We voelen namelijk een van de spiralen in onze rug prikken...dat gaan we ff wat opvangen door er een extra dekbed op te leggen. We natuurlijk wel uitgerust op pad morgen.

Tot dan maar weer, Erik & Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten