dinsdag 29 november 2016

Trupialen in de kwihi + Bios.

Hoi, vandaag 28 november weer redelijk op tijd wakker. Rita was iets eerder dan mij en ze zat al op de veranda achter haar 1e bak koffie. Het was de gehele nacht droog geweest en het afplakken van de deur door de achterbuurman was dus gelukkig niet nodig geweest. Wel viel er vanochtend wat regen maar dat mocht niet echt naam hebben.


We hebben het rustig aan gedaan en wat gefacetimed met de dochters die druk doende zijn met het opzetten van de kerstbomen. Resultaten mogen er zijn!. We hebben vandaag de vogels in en rond het huis eens goed bekeken en weer op de foto proberen te krijgen. We hebben zelfs meerdere keren twee trupialen in de kwihi boom op bezoek gehad. Ze op de foto zetten ging af en toe wat lastig maar is gelukt. De suikerdiefjes waren druk bezig met hun nest en weer ijdel wezen door weer in de spiegel van de autoruit te kijken. Tis elke dag wel de rommel van de spiegel halen en de stront van de zijkant van de auto, beestje geeft steeds zijn visitekaartje af.





We zijn in de middag nog weer wat over het eiland gereden o.a. om bij de zeerover wat vis te gaan eten. Maar er verder niet zo nagedacht dat ze op maandag dicht zijn. Daarom bij de Burgerking maar ff een klein broodje gedaan. We hebben ook nog maar een Sundae ijsje genomen, een met strawberry en een met karamel. Ze waren erg scheutig met het spul....wat een bom!. Op de terugweg van San Nicolas ook nog maar even gekeken bij de aanleg van de brug. Ze maken ( verbreden ) de verbindingsweg tussen het vliegveld en San Nicolas. De brug plaatsen ze over de mangrove bij Spaans Lagoen. Ze ontzien ze de natuur. Doen ze goed.



We waren zo tegen vieren weer bij het huis en hadden in de planning om de bioscoop vanavond te bezoeken. Fantastic Beasts and where to find them, is de keuze die we gemaakt hebben. Een boek van J.K. Rowling (Potter) is verfilmd. Deze is in 3 D...we zijn er om 17.30 naar toe gegaan en wilden aansluitend nog wat gaan eten. Tis ook dit jaar weer een aanbieding  2 tickets voor de prijs van 1. Er waren wel 8 mensen die hetzelfde idee hadden. Film was geweldig en als je van fantasie en mooie effecten houd dan is dit zeer zeker een aanrader.

Ter afsluiting hebben we nog een pizza gegeten en zelf de toppings samengesteld. Kreeg van de bediening een kan met Balashi voor niets...dat bleek bij onze keuze te horen. De dame in kwestie bleek ons nog van de voorgaande jaren te kennen. Dat was wel scherp! Pizza was dat overigens ook wel maar dat was een bewuste keuze. Na de pizza nog even bij een marktje met huisvlijtdingetjes gelopen en daar maar een nieuw naambordje gekozen. Deze moet nog gemaakt worden en is morgenavond klaar.




En dat was weer de dag van vandaag, morgen maar weer verder zien, Erik & Rita.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten