zondag 20 november 2016

Rita haar verjaardag en veel regen en water.

Hoi, het is een bijzondere dag...ten eerste is Rita vandaag jarig en dat vieren we natuurlijk, zij het wat op een bescheiden wijze. Al redelijk vroeg contact gezocht met Nederland om via Facetime de felicitaties in ontvangst te nemen. De kleinkinderen hebben nog gezongen voor oma, mooi!!


De ochtend was al wat hectisch begonnen....rond de klok van drie was ik al wakker en werd begroet door veel weerlicht wat duidde op onweer...in de verte zag ik het aankomen. Ik heb dat maar niet afgewacht en maar het bed weer ingegaan. Het duurde maar even en ik hoorde de regen komen...meestal zijn dat van die kleine buitjes....maar deze was lang en heftig!! en als ik zeg heftig dan bedoel ik heftig....

Al snel was aan de achterzijde zichtbaar dat het appartement wateroverlast kreeg. Het water kon niet weg...de bewoner van het huis was in alle macht aan de gang om het te laten weglopen....dat lukte dus in het geheel niet....in het huis waarin wij zitten kreeg ook te maken met wat water wat vanaf het plafond naar beneden kwam....gelukkig hadden we dat op tijd in de gaten en konden voorkomen dat het verdere schade zou toebrengen. Het bleef onweren en heftig regenen...na geruime tijd nam de bui intensiteit af en begon het wat te miezeren.




Via Facebook bereikten mij al beelden en foto's waaruit bleek dat het erg was...diverse overstromingen en wegafsluitingen waren al gemeld. Na onze plichtplegingen via Facetime zijn we zo rond de klok van 12 vanuit het huis vertrokken. Nog geen honderd meter vanaf het huis bleek de weg al bijna niet begaanbaar vanwege het water...ook bleek er een boom plat te liggen bij het restaurant de Chef Tables....er waren ook kabels geraakt en men was er druk mee doende. Terwijl ik dit schrijf is er ook geen tv signaal meer...misschien het gevolg van ?...zo niet dan moeten we er maar ff verder mee.


We kwamen diverse afsluitingen tegen, richting Palm Beach kon niet meer.... we zijn met wat omleidingen toch in Oranjestad gekomen. Van daaruit zijn we toch maar ff naar de andere kant van het eiland gegaan. Het viel op dat het erg nat was en het wegdek deels wat te verduren had, toch richting Savaneta en San Nicolas het minder heftig leek dan op Noord waar wij zitten.

Na wat omzwervingen en een klein broodje kwamen we uiteindelijk weer richting Oranjestad en bij de Highrise terecht. Wat een puinhoop....de weg voor het tankstation was nog steeds niet begaanbaar, de toegangswegen er naar toe stonden allemaal blank....voor de rest was het daar bij de hotels en winkelcentra nog wel te doen. We hebben er nog ff een tijdje doorgebracht, bij Café Rembrandt nog een drankje gedaan. FF afkoelen. Tis niet te houden....er staat geen wind en wat we begrepen is dit al een maand of drie zo......de luchtvochtigheid is dus extreem hoog en je zweet dus peentjes....







We zijn  aansluitend nog ff naar café 080 geweest en hebben daar nog met enkele mensen wat bijgeklept. Later op de avond nog maar ff bij YamiYami langs voor een menuutje. Op een later moment nog maar ff eens goed uit eten. Vele restaurants waren vandaag vanwege de ellende ook niet geopend. Ik verwijs verder nog maar ff naar de filmpjes en foto's.


Hopelijk morgen een goede start voor deze week....wat meer zon en minder regen....

Groet Erik en Rita.

1 opmerking:

  1. Rita van harte gefeliciteerd. Wat een ellende met dat weer daar zeg.Op de journaals ook hier te zien.

    BeantwoordenVerwijderen