vrijdag 11 november 2016

Sanibel en Captiva Island

Hoi, vandaag erg lang blijven liggen voor ons doen en na onze ochtend dingetjes pas tegen de klok van 12 van de villa vertrokken. Doel van vandaag was het bezoeken van de eilandjes Sanibel en Captiva. Voor ons niet geheel onbekend want we zijn er enige jaren geleden ook al eens geweest. De rit er naar toe valt wel mee en is binnen een 30 tal minuten te doen. Om er te komen mag je een tolbrug over waar je maar liefst 6 dollar voor mag betalen, aangezien wij Toll by Plate hebben zijn we via de Leeway/Sunpass lane gegaan. Tol word dan naderhand via je creditcard geïnd. Over de brug gelijk maar ff weer gestopt om bij het information center een kaart van het eiland te halen. Wel zo makkelijk voor de bezienswaardigheden.

Sowieso stond er een rit door het natuurpark J.N Ding Darling Refuge op het lijstje. Maar daar aangekomen zagen we dat het hek dicht was en er vandaag geen toegang was. Vreemd op de site stond gewoon dat ze tot 16.00 geopend waren. Het kan er natuurlijk ook mee te maken hebben dat het vandaag Veterans Day is en dat ze daarom misschien dicht waren?. Maar goed daar doe je niets aan dus maar weer verder.

Volgende stop was weer Bowmans Beach, voor het astronomische bedrag van $ 4 per uur de auto er neer gezet en samen naar het strand gelopen. Daar was het niet zo druk...de meeste stranden niet..want ze hebben er genoeg!..de eilanden staan bekend om de vele schelpen die er aan spoelen. Veel mensen zie je dan ook kromgebogen staan op het strand of in het water om schelpen te verzamelen. Rita heeft er ook nog een paar gevonden. Ook kwamen we nog een man tegen met een pelikaan onder zijn arm, deze bleek ziek te zijn en werd naar de opvang gebracht.






Na een uurtje toch maar weer richting auto gegaan en van daaruit onze weg over het eiland vervolgd. We weten ongeveer waar de Starbucks zich bevond en daar weer de seizoenskoffie (peppermint en hazelnoot latte) genomen. We hebben er uitgebreid de tijd voor genomen en daarna richting de andere kant van het eiland gereden.



Daar hebben we bij de pier en de vuurtoren geruime tijd doorgebracht. Wederom weer mensen met de kop in het zand om de schelpen te zoeken. Ze zien dan ook niets tot weinig meer. Ik spotte bovenop de reling van de vuurtoren weer een Osprey ( visarend).  Heb deze met een Nikon behoorlijk in kunnen zoomen en ik hoop dat die foto gelukt is. Als toetje zag ik nog vlak voor onze neus een dolfijn die druk aan jagen was op vis. De vis schoot zelfs in de vlucht boven het water uit proberend te ontkomen. Ik heb nog geprobeerd het op de foto te krijgen maar ook dit was weer erg lastig.










Het was alweer laat en we kregen de zonsondergang nog net een klein beetje mee en op de foto, we hebben daarna nog even de dichtbij gelegen Sanibel Outlets bezocht en daar nog ff wat geslenterd. Daarna nog een gelegenheid gezocht om te gaan eten en de keus laten vallen op een Perkins. Een restaurant keten die voornamelijk traditioneel voedsel in het program heeft staan. We hebben de kaart wel ff goed moeten bestuderen maar toch iets van onze gading gevonden. Rita had beef medaillons met patat en broccoli en ik ging voor de zalm met dezelfde sides. Prima te eten en zelfs de broccoli was niet te hard en te ver doorgekookt. Kortom prima.



Zo tegen de klok van negen weer terug in de villa. Rita kwam op een bepaald moment melden dat iemand van de pool er was geweest om onderhoud te plegen. Maar eigenlijk een beetje te goed!  het water is bijgevuld maar de slang lag nog in het water en men was blijkbaar vergeten deze dicht te draaien...tot aan de rand dus! We hebben de kraan maar dicht gedraaid en heb de eigenaar maar ff een  Mail gedaan...misschien dat hij ff contact met hem opneemt....kan volgens ons niet geheel de bedoeling zijn. Afwachten of ik nog een reactie krijg.


Wederom weer een mooie en warme dag gehad vandaag, maar zien wat de dag van morgen ons brengt...tot dan maar weer, groet Erik & Rita.

1 opmerking: