dinsdag 15 november 2016

Oscar Scherer en Myakka River State Park.

Hoi, vandaag hebben we twee stateparks aangedaan. De eerste was het Oscar Scherer Statepark er hing nogal wat rook toen we er aankwamen. We kregen te horen dat een bepaald gedeelte niet toegankelijk was omdat men een gedeelte gecontroleerd aan het afbranden was. Wat daar de bedoeling van was is me nog steeds niet geheel duidelijk, wel hadden we er af en toe wat last van. Ik heb de ranger gevraagd of zij nog suggesties voor ons had welke trail we het beste konden lopen? we kregen heet advies de Scrub Jay trail te doen. Ze hadden er gisteren nog eentje gespot....in zijn totaliteit zitten er 14 van die blauwe vogels in het park. Een beetje mazzel moet je hebben. Vorig jaar hebben we ze ook in een ander park ook lopen zoeken en toen ook niet gezien.....






Helaas vandaag hetzelfde laken en pak..wel rook...maar geen Scrub Jays...ze willen ons blijkbaar niet ontmoeten. Park was verder niet zo groot en vrij rustig te noemen. Wel nog een schildpad gezien die zijn nest weer binnen ging. Ze hadden zijn onderkomen gemarkeerd met twee grote pillonnen.  Na een kleine twee uur in het park te hebben doorgebracht hadden we het wel weer gezien. Op naar het in de buurt gelegen Myakka River State Park. Via de State Road 72 die kant op. Onderweg nog gestopt voor een schildpad die aan het oversteken was...ik moest van Rita stoppen want de schildpad moest in veiligheid worden gebracht..dat er dan auto's achter je zitten en tegemoet komen is niet van belang. Het moest gebeuren...ze heeft hem opgetild en aan de kant van de weg weer laten gaan. Helaas geen foto omdat ik de boel in de tas had liggen in de kofferbak...lekker handig!.

Bij het Myakka River State Park werden we heel vriendelijk ontvangen en de dame vertelde uitgebreid wat we konden gaan doen en wat we niet konden...er blijkt een canopy walk te zijn...zeg maar ons " boomkroonpad" .. deze was in onderhoud en gaat pas eind van de week weer open. Maar goed niet getreurd..er was nog genoeg anders te beleven. We kwamen al heel snel aan de kant van de weg een armadillo tegen ( buideldier) een mooi beestje .....welke we gelukkig op de film en foto kregen. Een eindje verder hadden we mazzel en zagen een alligator aan de kant en in de zon zitten. Er kwam nog een kayakker voorbij die er op gepaste afstand bij langs ging...die had het tenminste begrepen...Rita moet er altijd naar toe en met de neus er bovenop....ben blij dat ze nu wat meer met schildpadden heeft.






Ook zagen we nog hertjes...die waren erg alert en gingen mooi op in de omgeving. Diverse foto' s er van kunnen maken. We hebben verder de birdwalk nog gedaan en wat vogels in de verte kunnen aanschouwen. Als laatste nog een kleine nature trail gelopen. Daarna was het al 16.30 en tijd om zo' n beetje weer verder te gaan. We zijn richting Sarasota gereden en hebben in een Mall gegeten. Voor onze neus werd er op een bakplaat kip gebakken , noedels en verse groenten. Goed te eten...precies de juiste hoeveelheid...niet teveel..waar ze hier wel een handje van hebben...alles moet vaker groot, groter, grootst.






Na nog een klein poosje te hebben rondgelopen zijn we weer richting Cape Coral gereden. Toch nog 1.30 uur van de villa af. Gelukkig is de benzine goedkoop, vandaag  $ 1.97.9 betaald voor een gallon. Wat op € 1,84 neerkomt. Maar dan heb je wel 3.78 liter, ....48,6 eurocent de liter dus!. Tot nog toe heb ik 95 dollar aan brandstof uitgegeven...een schijntje voor al die mijlen die we al afgelegd hebben.

Morgen hebben we onze laatste volle dag hier in Cape Coral en op donderdag rijden we naar Miami. Wat we morgen gaan doen?...Sowieso wat opruimen en de koffers wat indelen..we hebben al weer wat gekocht en dat moet natuurlijk wel mee..vereist dus weer wat creatief zijn.

Maar goed , dat zal ons wel lukken, tot morgen, groet Erik en Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten