zaterdag 5 november 2016

Little Toot en John's Pass Boardwalk

Hoi, vandaag zijn we naar Clearwater Beach gereden om met de Little Toot (varend) op zoek te gaan dolfijnen. Ik had van tevoren even gebeld met ze of er wel plek was met de tour van 13.00 uur. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we bijna twee uren onderweg zijn en dan niet mee kunnen. Maar gelukkig we werden op de lijst gezet en voor ons zaak er op tijd te zijn. Dat laatste lukte met gemak en iets over 12.00 reden we Clearwater Beach in. Auto weg gezet, ff zoeken naar een plekje. Was druk vandaag ...zaterdag en veel mensen naar het strand. Niet gek met dit weer, strakblauwe hemel en zo'n 30 graden vandaag!.

De kiosk van de Little Toot was zo gevonden en na onze betaling van $ 48 was alles geregeld. Konden nog ff een wandeling maken want zo tegen 12.50 konden we pas aan boord. We waren niet de enigen ik schat dat we zo met een man of 20 waren. Voor je aan boord ging werd er nog ff een foto van ons gemaakt welke aan het eind van de tour tegen betaling kon worden aangeschaft. Dat hebben we dan ook maar gedaan....we stonden er goed op en ook de mensen van de LT moeten geld verdienen. Dus sponsoring is noodzakelijk.


 




De boottocht was leuk en het gaat best stevig ..tis de bedoeling dat de dolfijnen in de hekgolf meezwemmen en gaan springen. Dat lukte vrij vlot en twee dolfijnen gingen een leuk stukje met ons mee. Ik heb daar een filmpje van gemaakt en hoopte dat we naderhand wederom de dieren te zien kregen. Helaas lukte dat niet en heb ik helaas geen foto's. We zijn nog wat verder gevaren en o.a de Pier 60 vanaf zee kunnen bekijken. Tegen de klok van twee waren we weer retour. Helaas maar een korte ontmoeting maar daar doe je niet zoveel aan. Het zijn dolfijnen in hun natuurlijke omgeving en die dresseer je niet zoals in een dolfinarium of bijvoorbeeld Seaworld.



Nadat we van boord zijn gegaan hebben we de Pier 60 nog even bezocht en Rita is nog ff op de foto gegaan met een pelikaan. Vond ze leuk?. Je hebt vanaf de Pier een mooi overzicht van het strand. Tegen zonsondergang is er op en bij de Pier ook genoeg te beleven in de vorm van muziek, straatartiesten etc. Wij waren erg aan de vroege kant en misschien gaan we dit in de toekomst nog wel eens een keertje doen.






We zijn daarna naar John's Pass Village & Boardwalk gereden. Dat zat mooi in de buurt. We zijn er in 2013 ook al eens geweest. Mooie winkeltjes en eetgelegenheden, daarnaast veel mogelijkheden om op het water dingen te doen. Boottochten, vissen, parasailen etc. Wij hebben het maar gehouden bij het drinken van een biertje. We hebben er ff een tijdje doorgebracht en vervolgens zijn we weer richting Clearwater gereden. We hebben nog even bij een chinees buffet gegeten. Prima te doen en van alles wat. Bekend adresje van enige jaren geleden.









We hebben er nog wat rondgelopen en wat winkels afgestruind en zo tegen 19.00 huiswaarts gegaan. Tegen de klok van 21.00 reden we de dam weer op. Prima dag gehad...

Tot zover, Erik & Rita.

1 opmerking:

  1. Jammer dat je er geen foto's van hebt. Maar het filmpje van de dolfijnen is prachtig en wat weer een enthousiaste Amerikaan op die boot :-) Ze maken er altijd zo'n spektakel van :-)

    BeantwoordenVerwijderen