maandag 14 november 2016

Edison & Ford Winter Estates + Pine Island

Hoi, het was vandaag een bewolkte dag. Niet koud want met een graad of 25 heb je niets te klagen. In de planning stond vandaag een bezoekje aan het buitenverblijf van Edison en zijn buurman Ford. Ze zijn niet meer aanwezig en al een tijdje hemelen. De vrouw van Edison heeft het buitenverblijf en alles wat er bij zat in 1947 aan de stad Ft. Myers geschonken om het te laten behouden. Sinds enige jaren is het nu in bezit van een stichting die het beheerd en zonder winstoogmerk exploiteert.





Het bestaat uit een historisch museum, botanische tuin + de buitenverblijven. Het is in 1885 door Edison aangekocht mede vanwege de ligging , het ligt langs de Caloosahatchee River. Nu ligt het mooi binnen de bebouwing in van downtown Ft.Myers dat was vast en zeker in 1885 niet zo.



 
Misschien voor de goede orde nog maar even wie Henry Ford was? ...dat is de man die de T-Ford heeft ontwikkeld. Edison is bekend omdat hij mede de gloeilamp verder heeft doorontwikkeld, ook de telegraaf, filmprojectoren, accu's, elektrische stoel, muziek (grammofoon) worden aan hem toegedicht. Wel is het zo dat hij vele uitvindingen verder heeft doorontwikkeld en er octrooi op heeft aangevraagd, Een slimme ondernemer voor die tijd dus. Oké tot zover de geschiedenisles!.




 
Ik verwijs maar wat naar de foto' s en heb er diverse gemaakt maar kan ze uiteraard niet allemaal posten. Ik had wat meer de techniek en Rita vond alles wat met de planten te maken had leuk. Voor elk wat wils dus vandaag. Na iets na twee uren hadden we het wel gezien en gingen op weg richting Pine Island.








 
Pine Island is een klein eiland waar je middels een brug kunt komen Die is gratis en niet zoals Captiva en Sanibel toeristisch te noemen. Eigenlijk is het gewoon saai...maar goed het ligt voor de deur dus je kan er beter maar ff geweest zijn. We hebben de beide uiteinden van het eiland aangedaan waarbij we in Bokeelia bij Capt'n Con's Fish House zijn aangegaan voor een hapje en drankje..het drankje was een uit de kluiten gewassen Budweiser van de tap...en als voeding nam Rita een philly steak en ik ging voor de grouper....prima voedsel...maar echt een lokale tent die je niet zo snel zult vinden en aan zult doen. Voor de googlelaars zoek het maar eens op.....







Na dit uitstapje zijn we weer richting Cape Coral gereden, onderweg nog wat winkels bezocht...dollar tree voor wat handige dingen ( huisvuilzakken ). Zo tegen zessen richting de villa gegaan het was namelijk erg bewolkt en aan het afkoelen..ons eerste kleine buitjes maakten het er niet leuker op. Nu dus maar op het gemakje het verslag maken en tv kijken. Morgen is er weer een dag....het vliegt hier voorbij...

Tot morgen, Erik & Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten