zaterdag 19 november 2016

Onze eerste dag...

Hoi, onze eerste dag zit er bijna op. Een dag waar we nog niet zo veel hebben ondernomen. Meer onze regelzaakjes gedaan. Er moest het nodige in huis worden gehaald , brood, koffie, beleg etc. Ook de auto moest ff wat te drinken hebben en natuurlijk moest de geldautomaat het ff ontgelden....want we willen natuurlijk wel wat Florin te besteden hebben. Rita had nog niet zo best geslapen en blijkbaar moet ze ff weer wennen aan een ander bed....dat zal gaandeweg wel beter worden. Tis altijd een probleem voor haar......maar het zal goedkomen.


Na de boodschappen gehaald en weer terug gebracht te hebben zijn we wat later in de middag richting Oranjestad afgezakt. Onderweg nog even Digicel bezocht voor een simmetje. We willen bereikbaar zijn en af en toe even een kort gesprekje met het thuisfront voeren. De kaart was zo geregeld en deze gelijk maar ff met 25 florin opgewaardeerd.



Daarna verder richting de stad gegaan. Er was her en der wel wat veranderd en opgeknapt. Het begint meer en meer uitstraling te krijgen. Ook zijn er diverse winkels bijgekomen maar ook weer verdwenen. Er is zelfs een Zara aanwezig. Daar moesten we natuurlijk ff langs en Rita is daar nog geslaagd en heeft weer wat in de collectie...arme koffer....








We hebben bij de Paddock nog ff een biertje gedaan en ons op de hoogte laten stellen van de laatste roddels. We zagen vanaf de barkruk nog een huurauto staan die op een invalidenparkeervak stond. Deze had mazzel en had een wielklem aangemeten gekregen. Op een bepaald moment kwamen de huurders terug en de oude baas reed zonder te kijken gewoon naar achteren met de wielklem er nog onder...zie het filmpje. Personeelslid van de Paddock attendeerde hem erop. Vervolg was hilarisch...de hele tijd niemand van wielklem en co gezien en toen opeens een man/vrouw of zes....moeilijk doen maar uiteindelijk de mensen bevrijd na betaling van het een en ander.





Na dit intermezzo nog ff een juwelierszaak bezocht om ons te vergapen aan klokjes welke bijna niet qua budget toegankelijk zijn. Ondanks dat de prijs verhouding 15 % lager ligt dan in de VS. Maar goed , kijken mag. We hebben verder nog even met de eigenaar gesproken van de Thaisa (boot om te zeevissen). Deze zag ons langs lopen en herkende ons gelijk.....ff een beetje bij gekletst en hij wil me graag weer meehebben. Rita bedong nog een korting....maar zien of dat het waard is.


Later op de middag nog even met GertJan gesproken en daar ook nog ff een biertje gedaan.... zo gaan we het eiland weer over de aankomende weken. Aanhalen van contacten en weer bijpraten. Vanavond heeft Rita macaroni gemaakt... met verse groenten erin verwerkt. Lekker!

Morgen maar zien wat we gaan doen...Rita is jarig en sowieso ff contact met Nederland maken.....ze is per whatsapp bereikbaar voor diegenen die haar een bericht willen sturen.

Tot zover maar weer ff, Erik & Rita.

1 opmerking:

  1. Als eerste Rita proficiat met je verjaardag,Erik jij natuurlijk ook.
    Hilarisch zeg met die wielklem.
    Jullie gaan je nu heerlijk settelen en genieten van Aruba.
    Mooier dan Bonaire denk ik zo.

    BeantwoordenVerwijderen