donderdag 10 november 2016

Fort Myers Beach

Hoi, na toch wel een goede nacht vanochtend lekker rustig aangedaan. Ik was iets eerder wakker dan Rita en heb me bezig gehouden met hetgeen we vandaag konden gaan ondernemen. Het mooie is dat ik daar twee boeken voor heb meegenomen o.a van Lonely Planet en daarnaast ook Tripadvisor kan raadplegen via internet. Bij de laatste heb ik wat dingen gevonden en opgeschreven. Na het ontbijt en koffie zo tegen de klok van 11 op pad gegaan.

De zon was weer uitbundig aanwezig en er was minimaal een wolkje te ontdekken. Uiteraard was de temperatuur weer boven de 25 en stijgende. Mooi om ons richting Fort Myers Beach te begeven. Ik had een dolphin tour gezien welke me wel wat leek. De vorige in Clearwater Beach leverde maar twee dolfijnen op en was meer een rondvaart naar de pier en wat huizen..ik hoopte hier op wat meer. De rit vanaf Cape Coral was zo gepiept en binnen een half uur stonden we bij  Snook Bight Yacht Club & Marina. We konden daar de auto goed kwijt en hebben ons daar nog de ogen uitgekeken. We kwamen bij een botenstalling. Niet normaal hoeveel ze er daar in opslag hadden liggen. Ze werken met grote kranen om ze uit het rek te halen en ze daar mee naar het water te vervoeren.




De boot van Good Time Charters lag er mooi te liggen en er was weinig beweging. Ook geen kiosk of iets dergelijks. We zagen uiteindelijk iemand naar de boot gaan en het bleek de schipper te wezen. Heb even een praatje gemaakt of ze vandaag nog gingen varen?. Ik kreeg gelijk de wedervraag of ik gereserveerd had...dat hadden we dus niet....hij gaf aan dat ze al 39 man aan boord kregen. Maar aangezien we met zijn tweetjes waren kon het. Rita had eerst nog niet echt zo' n zin want die heeft het niet zo met boten, maar toch ging ze weer mee!.

De tocht was geweldig. Geen overdreven gedoe en rustig varend en de tijd nemend...en veel dolfijnen gezien. Ook nog wat ander Wildlife gezien waar men uitgebreid over vertelde. Kortom een aanrader en zeker de $ 20 p.p. meer dan waard. Totaal meer als anderhalf uur op het water gezeten.







We zijn na de boottocht richting de Pier van Fort Myers Beach gereden en daar geruime tijd doorgebracht. Er waren best wel wat mensen op het strand te vinden. Het water leek ook niet koud getuige het feit dat er ook nog in gezwommen werd. We hebben nog even op een terras gezeten en van happy hour gebruik gemaakt. Beiden een Margarita gedronken en afgesloten met twee budweisers light. Niet teveel want er moest ook nog terug gereden worden.






Het was intussen al wat later op de middag geworden en de zon zou bijna ondergaan. Dat hebben we vanaf de Pier ook nog maar even meegepikt. Het was zo gebeurd en hij zakte voor onze ogen weg. Mooi om weer mee te maken. We hebben nog wat rondgeslenterd en zijn uiteindelijk weer richting Cape Coral gereden...nog wat Wings gehaald bij de KFC en deze hier thuis opgegeten. Weer een geslaagde dag vandaag,






Tot morgen maar weer, groet Erik & Rita.

1 opmerking:

  1. Elke dag even de update lezen van jullie verslag. Heerlijke reis maken jullie. Veel plezier nog!!

    BeantwoordenVerwijderen