woensdag 16 november 2016

Corkscrew Swamp Santuary + Pier Naples

Hoi, vanochtend zijn we naar Naples gereden...wel de Amerikaanse plaats...en niet het Italiaanse Napels. Doel was o.a het het natuurpark Corkscrew Swamp Sanctuary. Dit park heeft een Boardwalk van maar lieftst 2.25 mile...en volgens mij ook de grootste en langste bij mijn weten. Voor de goede orde het betreft hier dus een steiger door het natuurgebied van zeg maar, 3.6 km. Een leuke tippel voor vlak naar de middag. De entree bedroeg $ 28 , een best bedrag maar als je de situatie in ogenschouw neemt dan valt het nog wel mee. Er ligt een stuk hout door het moeras en dat miet natuurlijk ook nog onderhouden worden. Dus dat bedrag maar ff in perspectief zien.

Vanuit het welkomscenter ging het gelijk over naar de Boardwalk en voerde langs diverse Cypressen, palmen, moerasgebiedjes etc. Sommige bomen waren al meer als 500 jaar oud. Onderweg kwamen we fanatieke vogelaars en natuurliefhebbers tegen. Sommige met kijkers en fotoapparatuur waar menigeen nog jaloers op zal zijn,

Wij hebben enkele vogels gezien..eentje die ik zelf gespot heb en de mooie naam van Yellow-bellied Sapsucker draagt ( hoe bedenk je het) in het Nederlands klinkt het wat anders daar noemen ze dit vogeltje de geelbuiksap specht. Een bijzonder vogeltje welke ik redelijk met mijn Nikon op de plaats wist te krijgen. Een andere vogel kregen wij bij een klein meertje te zien. Personeel van het park had twee kijkers neergezet een gericht op die vogel ( ben de naam kwijt ) en de ander op een alligator en dat was echt een grote..en echt..je zag af en toe zijn ogen bewegen..verder roerloos en tot de aanval bereid. Ook zagen we nog een pigfrog (varkenskikker). Deze word zo genoemd om het herkenbaar is aanzet geluid van een varken. Hij is wel erg moeilijk te traceren omdat hij erg in zijn omgeving opgaat. Het was al met al een leerzame en wandeling en zeer zeker aan te raden.












Aangezien we al in Naples waren werd de volgende uitstap de Pier van Naples. De weg er naar toe was erg indrukwekkend...langs de boulevard langs de huizen van de welgestelden. Weet zeker dat de huizen sowieso 3 miljoen plus bedragen. Regelmatig kwam ons ook een auto tegemoet die de rijkdom doet vermoeden, Rolls Royce, Porsches en custom made  Mercedesen. Voor ons als gewone Jan Kaas niet te betalen. De Pier lag halverwege de blvd en had verder weinig te bieden. Je mocht 2.5 dollar per uur parkeergeld betalen en verder een mooi strand aan weerszijden. Voor de rest geen koude drukte en geen eetgelegen o.i.d. Ik denk wel te weten hoe dat komt....de rijke stinkers zijn blijkbaar erg gesteld op hun Privacy.




We hadden het dus ook snel gezien. Nog ff de Mall die erachter ligt bezocht en nog een bakkie Starbucks gedaan. Op naar Cape Coral daarna en vlakbij nog ergens en pizza gegeten. In een zaakje wat de uitstraling van oud, rommelig en gedateerd heeft maar wel goed bezet was met eters. We hebben het er daarom maar op gewaagd. Het was een prima pizza...en we kregen deze 16 inch ( gedeeld) niet op. Bij de rekening kregen we er zelfs nog eentje mee, zij het in een kleinere vorm....maar dankjewel gezegd ...wat moet je ermee...


Nu in het huis uitbuiken en de koffers zo ver als het kan ingepakt..de rommel wat aan kant gemaakt want morgen reizen we af naar Miami...daar nog een overnachting en dan op vrijdagmiddag op weg naar Aruba. Ik weet niet of er de mogelijkheid is om een verslag te maken in het hotel, anders houden  jullie de update tegoed.

Tot zover maar ff, groet Erik & Rita.

2 opmerkingen:

  1. We hebben van dit stukje vakantie weer mee genoten. Goede reis naar Aruba.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Rita en Erik, inmiddels alles gelezen en ben helemaal bij,wat heb ik genoten van jullie verhalen en filmpjes,jullie zijn flink bezig geweest zeg.Nu dan op naar Aruba,en opnieuw genieten,ook daar veel plezier gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen