vrijdag 18 november 2016

Vertrek Miami

Donderdag 17 november 2016,

Hoi, vandaag was het moment om afscheid te nemen van de villa in Cape Coral. Redelijk op tijd de wekker gezet (Iphone). Dit om het nog wat toonbaar achter te laten. We hebben de laatste was er doorgedraaid en ik heb onze ruimtes die we gebruikt hebben wat gestofzuigd. Na ons laatste broodje en koffie nog even de zaak nagelopen of we niets vergeten waren. Dat bleek niet het geval te zijn en dus ruim na tienen op weg richting Miami.
We hebben nog even getankt bij de Wallmart en hebben het allerlaagste record qua benzineprijs bereikt. We mochten vandaag bij hen $1.93,9 per gallon afrekenen. Daar doen we het voor!. Ook nog maar even wat dollars gepind bij de Wawa, zodat we morgen niet zonder zitten en voldoende hebben om in Aruba alvast de start te maken. Daarna zullen we wel weer overgaan op de lokale valuta, de Florin.


We hadden de keuze vandaag of via de Interstate 75 naar Miami te rijden wat zeer snel zou gaan of weer via de Tamiami Trail waar we onderweg nog uit konden stappen en wat wildlife konden gaan bekijken. Keus was dus niet moeilijk. We weten de plekjes zo langzamerhand waar we zijn moeten om de alligators aan te treffen. Ik verwijs maar naar de foto’s en het filmpje. Blijft indrukwekkend die grote monsters.





 
We zijn ook nog even gestopt bij het kleinste postkantoortje van de USA die staat namelijk in Ochopee. Ik heb daar nog ff een kaart gekocht en naar de collega’s in Zwolle gestuurd. Ben benieuwd wanneer die op de plek zal zijn.



De rit ging verder gestaag en na vele pauzes (we hadden de tijd) zijn we zo tegen 16.00 bij het hotel aangekomen. We konden onze auto er nog ff vlakbij kwijt om te laden en te lossen. Ingecheckt en daarna de auto elders in een parkeergarage neergezet ( bij de winkels Lincoln Road). Maximaal $ 20 per dag, valetparking en in de straat parkeren is duurder en dat komt neer op $ 40. Keuze is snel gemaakt. Ik had vooraf mijn huis en uitzoekwerk al gedaan en dat was het halve werk. We zaten er lopend nog geen 10 minuten vanaf. Dus morgen de auto maar ff weer ophalen…

We hebben nog een poosje langs de winkels en blvd gelopen en hebben bij Hofbrau Munchen nog wat gegeten…uiteraard Duits…Rita aan de pittige Curryworst en ik aan de schnitzel…natuurlijk een Weizen Hefe om de zaak door te spoelen…gekkigheid kostte wel ff $65 (inclusief fooi)..maar dan heb je ook wat. We hebben onze wandeling vervolgd en in de zijstraat van het hotel ook nog in een tentje twee biertjes gedronken….we waren er daarna wel een beetje klaar mee.



Nog even de douche getest en onder het gemalen water gestaan. Nu een laatste biertje en dadelijk naar bed. Helaas kan ik het verslag niet uploaden omdat de wifi complimentary is…dus extra betalen en ook nog restricties in het uploaden van content…dus dat doen we maar niet ….dus als jullie dit lezen dan zitten wij al op Aruba en zijn er misschien wel twee verslagen door te worstelen.


Tot dan, groet Erik & Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten