zondag 6 november 2016

Celebration, Seaworld en Disney Springs.

Hoi, vandaag een uurtje langer slapen...ze hadden hier ook bedacht dat de zomertijd maar afgelopen moet zijn. Of wij al niet genoeg tijdzones hebben gehad?.  Nederlandse tijd is dus nu 6 uur later. Dat extra uurtje hebben wij niet vernomen dus gewoon weer op tijd op en plannen maken voor vandaag. Aangezien het zondag is en er in Celebration een kleine markt gehouden word daar maar eens wezen kijken. Sowieso daar bij de Starbucks nog maar ff een bakkie doen.

In Celebration zijn we eerst onze zondagochtend wandeling rondom het meer wezen maken, dat doen ook vele inwoners van dit plaatsje en iedereen is even vriendelijk. Het rondje is hooguit een halve mijl en dus zo gepiept, maar een tweede rondje daar hadden we niet zo'n behoefte aan. Het kleine marktje stelt niet zo veel voor maar is gewoon even leuk om mee te pakken. We hebben er nog wel een grote bak ananas gekocht, wat voor de $ 5 die wij er voor betaald hebben niet te duur was. Aansluitend bij de Starbucks nog een koffie gehaald, druk dat het daar was. Leek wel of ze het daar gratis weggaven...overigens weer een prima bak maar wel een caloriebom.





Daarna zijn we doorgereden richting Seaworld maar eerst nog geld wezen pinnen bij de WaWa. Een tankstation waar je bij het pinnen geen extra kosten berekend krijgt hetgeen bij de andere banken en automaten veelal wel het geval is. De parkeerplaats bij Seaworld stond bommetje vol en wij kwamen daar om 13.00 aan en stonden bijna geheel achteraan. Ons plan was om maar even te blijven en nog even de Orca show, " One Ocean" , te gaan bekijken. Ik had nu o.a mijn selfiestick mee en heb mijn Nikon Camera erop geschroefd en veel van de show opgenomen. Ik post het laatste gedeelte bij dit blog. De rest zal ik op YouTube zetten en misschien materiaal gebruiken om na deze vakantie een film van te maken. De show was mooi en prachtig, blijft indrukwekkend.




Na de show waren we gelijk zeer vlot het park weer uit en zijn nog even bij de Buena Vista Mall wezen kijken of er nog iets qua kleding viel te scoren. Ondanks dat er genoeg viel te vinden was hetgeen we zochten er niet of te duur. Ook op onze andere adresjes was er niets. Maar niet getreurd we hebben nog genoeg spullen en we vinden vanzelf wel iets ( en anders maar niet). Het was intussen al wat laat geworden en we kregen trek. Bij een zaak een wrap met kip besteld, niet echt een aanrader deze keer. Die van mij was redelijk warm maar die van Rita te koud. Als reden gaf men aan dat het door de sla en de rest van de vulling kwam. Wij waren een andere mening toegedaan. De smaak was wel goed maar dat was dan ook het positieve in dit verhaal.

Daarna zijn we op weg gegaan naar Disney Springs ( het oude Downtown Disney). Ze hebben daar behoorlijk de zaak een update gegeven. Vorig jaar was het nog een grote bouwput en nu weet je niet wat je ziet. De parkeergarages zijn een uitkomst en goed aangegeven (gratis), ook of deze vol zijn of op welk dek er nog plek is. Alles word gemonitord door signaleringen boven de parkeervakken. Per vak hangt er een bolletje boven. Staat er een auto dan is deze rood gekleurd is het vak leeg dan is deze groen. Als automobilist zie je dus ook gelijk waar je eventueel nog een plekje vrij hebt. Mes snijd aan twee kanten, men heeft ook gelijk de bezetting in kaart en men kan per dek aangeven waar nog valt te parkeren.

Wij waren erg verrast er zijn vele eetgelegenheden bijgekomen maar ook is er een gehele winkelstraat herrezen. Met shops als Kate Spade, Zara, Colombia Sportswear en nog tig andere grote maar ook kleine zaken. Wat ook de rode draad is ...alles op het gebied van Disney merchandise en veel snoepgoed...zie filmpje. De geur kan ik er niet bijdoen. Na enige tijd er te hebben doorgebracht zijn we er behoorlijk moe vandaan gekomen. Je loopt ongemerkt wat af op zo' n dag.










Wederom een topdag gehad, tot morgen, Erik & Rita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten